NTP 2018-19.

A Jelen és a Jövő Gyermekeiért Alapítvány ebben a tanévben 2 új tehetségprogramot és 2 tanodaprogramot valósít meg. Szeptember végén az Oktatási Hivatal szervezésében, „Lehetőségek az önkéntességben” címmel szakmai műhelymunka házigazdái voltunk, ahol közel ötven tanodai megvalósító vett részt az ország minden részéről. Az „α-lányok kockulása” tehetségprogram folytatja a városunkban tanuló lányok informatikai ismereteinek gazdagítását, míg a "Pirkadattól napnyugtáig” program az alföldi tanyavilág népszokásait időskorúak segítségével ismerteti meg a gyerekekkel.Közös ünnepeink az idősekkel (video)
 "Pirkadattól napnyugtáig" Magyar népszokások az alföldi tanyavilágban

NTP-KULT-18

Programunk 60 órás komplex tehetségműhely, ahol zenei (ének- zenei), interperszonális (színjátszás) és intraperszonális (önismereti) tehetségterületeket érintve a magyar tanyavilág népszokásait dolgozzuk fel Szonda István néprajzkutató szakember bevonásával. A program integráló környezetben valósul meg, melyben részt vesznek ma is tanyán élő HH-s tanulók, és belterületen élő nem HH-s tanulók egyaránt.  A programot 10 fő nyugdíjas, volt tanyavilágban nevelkedett idős hagyományápoló hölgy segíti.α-lányok kockulása

NTP-NEER-18

Szemléletformáló programunkban három generáció, α- kislányok y- nagylányok és női mentorok, szakemberek együttműködésével 15 fő, elsősorban hátrányos helyzetű 5-10. évfolyamos lány tehetséggondozását tervezzük, önmegvalósításukat, önbizalmukat építő drámafoglalkozások, innovatív prezentáció és weblapkészítő projektmódszerrel foglalkozó tehetségműhely keretében, szerepmodellek bemutatásával és pályaorientációs tájékoztatóval.

Az „α-lányok” kirándulása Szegeden


Műhelyfoglalkozások, szerepmodellek, mentorszolgáltatásMejelenés a helyi
Gyomaendrődi Hírmondóban

A népi kultúrák mestere:

Díszítő szobrász, nemezkészítő, faműves szakoktató

A népi kultúrák mestere:

Dr. Szonda István
Díszítő szobrász, nemezkészítő, faműves szakoktató

Olvass tovább: https://jelenesjovo.webnode.hu/tehetsegprogramok-2016-ban/